Homepage

Ontstaan vanuit passie en technische uitdagingen in de motorsport

Gedreven door ontwikkeling en vooruitstrevendheid ontwikkelt, bouwt en onderhoudt Chassis Factory rijwielgedeeltes en onderdelen voor de motorsport.

Door onze betrokkenheid in de sport is Chassis Factory op de hoogte van de complexiteit van het technische pakket. De motorsport beproeft het materiaal tot zijn uiterste. De constante veranderingen van het dynamische pakket door gewichtsverplaatsingen met vertragen, sturen of accelereren bepalen het gevoel dat de coureur ervaart.

Dat gevoel wordt door het rijwielgedeelte overgedragen. De flexibiliteit of stijfheid van het chassis speelt hierin een grote rol. Het chassis is de verbinding tussen de dynamische delen die de krachten van het vertragen, sturen en accelereren moet opvangen. Het ontwerp en de materiaalkeuze zijn van grote invloed op dit gevoel.

Chassis Factory staat voor een sterke, praktische en hoogwaardige manier van aanpak in ontwerp en fabricage. Chassis Factory verwerkt hoogwaardige materialen als Chromolybdeen, Aluminium, Rvs en titanium in de constructies of onderdelen.

Chassis Factory heeft een diep gewortelde passie voor de motorsport. Hard werken, testen, analyseren en doorontwikkelen maken het verschil in de top van de motorsport. Chassis Factory is bereid om tot het uiterste te gaan in ontwerp, fabricage en analyses om zo uw doel te bereiken… de hoogste trede op het podium.

Een greep uit onze specialismen

Meer specialismen
Triumph-765GP2-11

Triumph 765GP2

Met de recente verlenging van een vijfjarig contract, waarbij Triumph de exclusieve motorleverancier voor de Grand Prix Moto 2-klasse werd, en Pirelli de rol van nieuwe fabrikant voor de banden op zich nam, biedt de Moto 2-klasse nu een duidelijk omschreven langetermijnvisie.

Triumph RMW450

RMW450

De RMW450 beschikt over een licht gewicht Chassis Factory aluminium frame en achterbrug aangedreven door een 450cc één cilinder Honda CRF krachtbron.

chrome frame kit

Chrome frame kit

Met deze framekit bieden wij een betaalbaar en betrouwbaar concept, bereikbaar voor alle teams die op willen stappen naar dit niveau.

chrome light frame kit

Chrome light frame kit

Net als de “Chrome”-kit van 2018, maakt de “Chrome Light”-kit het nog steeds mogelijk om alle soorten Supersport- of Superstock-motorblokken te monteren.

Hoe kunnen we jou helpen?

nl_NLDutch